2 Temmuz 2011’deki Halk Bankası’nın müfettiş yardımcılığı sınavına bu sene 6 bin civarı başvuru olduğunu öğrendim. KPSS öncesi kendini denemek isteyen adaylar bir hayli fazla. Sınav ücretinin 60 TL olduğunu düşünürsek 360 bin TL civarı bir gelir elde edilecek. Paranın sınavı yapan kuruma verileceği söyleniyor. Gönül isterdi ki ücretsiz olsun.

Halkbank genel müdürlükte staj yaptıktan sonra banka hakkındaki tüm önyargılarım yıkıldı. Çalışabilecek en iyi bankalardan biri olduğunu düşünüyorum. Stresin en az yaşandığı banka sanırım. Tabi müfettiş yardımcıları için aynı şey geçerli midir bilemem.

Maaş konusu bir işe girerken en çok merak edilen konudur. Halkbank’ta çalışan birinden aldığım bilgiye göre Halkbank müfettiş yardımcılarının eline aylık 4.000 TL civarı bir para geçiyor. Ama KPDS dil seviyesi A olan birinin eline geçen para bu. Dil tazminatları A seviyesi için 600, B için 450, C için 300 TL. Yıllık tuneye çıkış ortalaması da 7 ay diye biliyorum. Yılda 4 kez ikramiye alınır. Dış harcırahın BRÜT 150 TL olduğuna dair de bir söylenti var. Gidilen şehirlerde en iyi otellerde konaklanır. Ayrıca müfettişler bankanın müsafirhanelerinde ücretsiz olarak kalabilirler. Yol masrafları da banka tarafından karşılanır. İmkanlar dahilinde müfettişlere lojman tahsis edilir.

Yorum bırakın